A D'Art Studio korábbi tanítványainak véleményeiből...


"Elsősorban azért kerestem fel a színésztanfolyamot, hogy legyőzzem a gátlásosságomat, ami általában, idegen emberek társaságában jelentkezett. Másodsorban, nagyon tetszett, amit a filmvásznon illetve a filmekben játszó színészeken láttam. Mindig szerettem volna megtestesíteni különböző karaktereket, hogy felszabaduljanak bennem a mély érzések. Mint például: eljátszani egy hős szerelmest, akinek meg kell ölnie a szerelmét, hogy ne szenvedjen a halálos ágyán. Vagy egy őrült bérgyilkost, vagy egy Örkény novellából előlépett szénárus lányt, még a második világháború idejéből. És még sorolhatnám. Ezekbe a szerepekbe sikerült teljes mértékben beleélnem magam. Annyira, hogy megszűnt számomra a külvilág és csak a szerep létezett. Nem hittem el, hogy ez tényleg én vagyok. És ez csakis azért sikerült így, mert itt a tanárok a legjobbat hozták ki belőlem. Úgy, hogy nagyon sok bíztatást, dicséretet, erőt, lelkesedést kaptam tőlük. A színésztársak is nagyon kedvesek, barátságosak. A forgatások számomra kikapcsolódást nyújtanak. Minden, de minden alkalommal könnyesre nevettem magam és feltöltődtem, boldognak éreztem magam. Ma már sokkal magabiztosabb vagyok. Ha ismeretlen emberek társaságába kerülök, már nem érzem magam gátlásosnak. Sőt a legtöbbször én kezdeményezem a beszélgetést, és kimondottan jól érzem magam új emberekkel és élvezem, hogy új embereket ismerhetek meg.”

Varsányi Aletta
"Azért jöttem Philiphez, mert a színpad és a színjátszás nekem mindig egy nagyon kedves hobbim volt, és szerettem volna egy kicsit többet foglalkozni vele. Ugyanis az egyetemi tanulmányaim során kicsit más felé vettettek a vizek. Így Philip segített nekem, azon dolgozni, hogy milyen oldalról ragadjam meg tulajdonképpen ezt az egész színházművészetet, színművészetet. Ugyanis segített kipuhatolni, mennyire tudok önálló ötletekkel színesebbé tenni esetleg egy monológot, vagy egy verset. Tulajdonképpen, szinte úgy is kezdődött, hogy monológot, verset hoztam és meghallgatásra szerettem volna felkészülni és egy egészen más sokkal színesebb, és hozzám sokkal közelebb álló dolog alakult ki ebből. Ugyanis többet tudunk együtt dolgozni, kreatívabb és alkotó folyamatokkal. Úgyhogy én ezzel csak nyertem, és mindezt, angolul műveljük. Ez nekem külön szívügyem, mert hát az angol nyelv a másik anyanyelvem, úgymond. Szóval, szinte észrevétlenül tudom gyakorolni az angol nyelvet. Különböző színpadi és filmes technikákkal is egyszerre ismerkedek meg. Inkább az életem része lett, így hogy a saját ritmusomban, a saját készségeimnek megfelelően és azokat fejlesztve, tudom gyakorolni a hobbimat. A hobbim maradt és nem egy kötelesség."

Kátai Eszter
Rendezni azt hiszem bonyolult dolog. :)
Úgy értem, nehezen tanítható, mert annyira összetett. A leghatékonyabb módja - és erre van a legritkábban lehetőség -, hogy gyakorlat során, egy mentor felügyelete mellett tudjon az ember közeledni a végső tudáshoz. Philip óráiban az a jó, hogy sűrűek. Ha filmet forgatsz - legyen bármilyen is a költségvetés és a stáb mögötted - a figyelmed sokfele kell, hogy irányuljon. A gyakorlati órákon csak a lényegen van a fókusz. Teljes a koncentráció. Inspiráló továbbá, hogy nem "kész", gyakorlott színészekkel dolgozunk, hanem gyúrható, friss színészpalántákkal, akik még izgalmat találnak a kísérletezésben és nincs kész megoldásuk mindenre. Mindehhez jön még, hogy az elmélet és a gyakorlat összekapcsolódik, vagyis kipróbálunk egy játékot, azután átbeszéljük, hogy mi belőle a tanulság, végül hogy mik az oda vonatkozó szabályok, gyakorlatok. Összességében egy olyan gyakorlat ahol kezünkbe van adva a lehetőség a tanulásra és szárnypróbálgatásra anélkül, hogy bármiben korlátozva lennénk. Üdv : )

Borsos Miklós
Rendező/Operatőr

"Sok új dolgot tanultam a színészvezetésről, amit a rendezésben fel tudok használni, és mindezt lazán, játékosan, minden görcsösség nélkül. Ezek az alkalmak gyakran rávilágítottak egy-egy olyan momentumra, amit lehet, hogy már sokszor olvastam, vagy hallottam, de ezeken az órákon végre tudatossá váltak, azáltal, hogy a szemem előtt lettek kipróbálva."

Kovács István
Filmrendező, forgatókönyvíró, műsorvezető

Nagyon nehéz ma jó beszédtechnika tanárt találni, de Vera és Philip a jónál is jobb. Gyógypedagógián logopédia szakirányra alkalmassági vizsgát kell tenni, amit a felsőbb évesek tapasztalatai alapján legalább egy év beszédtechnika gyakorlás nélkül senki sem tud letenni. Állítólag lehetetlen… Én 3 hónap alatt annyit fejlődtem, hogy torony magasan az évfolyam elején vettek fel, külön dicsérettel. Ezt a sikert nem csak magamnak köszönhetem: ha nincs olyan jó duó, mint Vera és Philip, akkor most nem itt lennék. Miért? Mert kedvesek, előre visznek, családias a hangulat. Itt nem csak a szép beszédet csiszoltuk ki – mert ez csapatmunka –, de olyan gyakorlatot szereztem, ami mindenki segítségére válik: MEREK szerepelni és beszélni. NEM FÉLEK előadni magam. Köszönöm nektek!"

Győri Éva
Tanuló

Azért szeretek ide járni, mert személyre szabott a képzés, az egyén érdeklődésének, és céljának megfelelően zajlik az oktatás. Építő jellegű a tanítás, céltudatos képzés folyik, építik az önbizalmat a kamera előtt. Azért is vagyok elégedett, mert éles helyzetben, kamera előtt is kipróbálhatjuk magunkat, ami a legfontosabb számomra. Akivel eddig együtt dolgoztam itt, mindenki csapatjátékos volt, egymást segítése mellett igyekszünk fejlődni. Jó légkörben, közösségi munkára van lehetőség.

Széni István
Színész

Nem tudom, hogy búcsúzzak, mert 2 héten belül Londonba költözöm, és megteszem az első lépést egy halom Oscar díj elnyerése felé :) Szeretném megköszönni mindazt, amit tőled tanultam a filmezésről, emberekről és az életről. Megmutattad nekem a professzionális forgatókönyvírást. Nagyszerű volt megcsinálni a kisfilmeket veled és a többiekkel,- hogy fejlesszük a forgatókönyvem, hogy megrendezzem a vízióimat, hogy megtanuljam, hogy bánjak a színészekkel,- és mindent, amit ott csináltunk. Jól érettségiztem, és már megvan a jogosítványom, szóval készen állok az új életre az Egyesült Királyságban, és később az USA-ban, hogy varázserejű rendező és forgatókönyvíró legyek. Szóval még egyszer köszönök mindent. Remélem, egyszer dolgozunk majd együtt és filmeket készítünk, ahogy Lennon és McCartney írták a dalokat. Vigyázz magadra, a legjobbakat.

Christopher Taylor
Philip Daimon, tánc dramaturgként és társrendezőként társulatunk alkalmazásában - S.T ART Company- 2009 áprilisától 2009 júliusáig részt vett produkciónk- Női Vonások-létrehozásában. Philip kitűnő munkát végzett, és nagy nyereség volt a S.T ART Company számára a közreműködése. Kitűnő mozgáskultúrával és kommunikációs jártassággal, esztétikai képzelőerővel rendelkezik, messzemenően szervezett, képest függetlenül dolgozni, és többrétű feladatokat határidőn belül hatékonyan végrehajtani. Philip mindig kész volt segíteni és tökéletes harmóniában együttműködni számos alkotóval…a táncosokat, művészeket, alkalmazottakat és más professzionális szervezeteket beleértve. Megfigyelésem szerint, Philip egy megbízható, segítőkész ember, aki nagy odaadással végez el különféle rábízott feladatokat. Mind egyénileg, mind csapattagként jól dolgozik. Soha nem hezitál, hogy felvállaljon egy extra szerepet, amely egyébként nem tartozik kötelezettségei közé. Bármely felkérésnek maradéktalanul eleget tud tenni, és bármely művészeti szervezet számára nagy segítséget nyújthat. Sok sikert kívánok Philip Daimonnak az életben és fogadják fenntartás nélküli ajánlásom jövőbeli munkáihoz.

Timea Sziráky
S.T.ART Co. Művészeti Vezető, koreográfus,
(New York, 2010.November 16.)

A Philippel való munka fantasztikus élmény volt, mert mindenben segít, hogy feljődhess. Olyan kitartással és lelkesedéssel dolgozik velem. Hatalmas a kreativitása. A Studioban foglalkozunk jelenetekkel, szinpadi produkcióval, karakter épitéssel. Mindezekkel az érdekes eszközkkel. Ő igazán mestere ennek az erőnek. Mindent megtanít, ami csak eszedbe jut és tudni szeretnél. Ez a képzés nagyon-nagyon fontos az életemben, mert az órák igazán viccesek!!! Mint Hollywoody-i színésznek, sok tanár kereztezte a pályámat. Igy hát komolyan ajánlom, mert Philip minden színésznek segít, hogy felemelkedjen egy magasabb szintre.”

Andoni Zorbas
Színész
(Hollywood)


Kérdésed van? Kérdezz! Örömmel válaszolunk:

© 2011. D'Art Studio / Budapest
Minden jog fenntartva!

weblapkészítés