MÓDSZEREINKRŐL

HOGYAN DOLGOZUNK?

A tanuló tehetsége élvezetes alkotások teremtése során bontakozik ki, a részletek és mozzanatok kidolgozása által a művész egyre önállóbbá és profibbá válik. Megfigyeli a játékszabályokat és eldönti, hogy miként alkalmazza vagy alakítja át azokat tetszése szerint.

A tanulási folyamat a fő törvényszerűségek teszteléséből áll. Számunkra az a fontos, hogy az alkotó ténylegesen kihozza magából a legjobbat, az egyedit, a megismételhetetlent. Kisebb egységektől haladunk nagyobb lélegzetű, összetettebb formai megoldásokat, technikákat igénylő alkotások felé.

Fokozatosan gazdagodik a növendék művészi eszköztára, felgyorsul a munkafolyamat, a helyzetfelismerés, és az ötletek szabad áramlása. Kerülőutak nélkül csak azzal foglalkozunk, ami az alkotáshoz szükséges, szakítunk a hagyományos, tekintélyelvű oktatás sémáival. Beskatulyázás helyett dinamikusan fejlődő egyéniségeknek adunk teret.

GYAKORLÁS HELYETT GYAKORLATIAS KÉPZÉS

Képzésünk sajátossága, ami az iskolák, stúdiók többségében egyszerűen nincs meg az, hogy a filmszínészképzés, tényleges filmek készítése során folyik. Vagyis, már az első két hónapban lehet saját kisfilmed. Nem a filmszínészetről folytatott elmélkedések során tanulod a szakmát, hanem gyakorlod.

  • Ha színpadi színésznek készülsz, színdarabokon dolgozva sajátítod el a tudást.
  • Szinkronon szinkronizálsz.
  • Önéletrajzodba filmek kerülnek, amikben játszottál.
  • Megtanulod, hogy készíts el egy művészi projektet.
  • Referenciaanyagként megkapod a válogatott filmeket! Ez a te portfoliód!

PÉLDA A MÓDSZER ALKALMAZÁSÁRA

Kombináljuk a zene, a szövegírás, a tánc, a hagyományos színház és a film eszközeit. Mindezeknek a művészi ágaknak az alapjaiból is nyújtunk képzést és még akkor is, ha valaki csak az egyikre koncentrál, akkor is könnyű lesz számára közreműködni.

Referencia részlet egy művészeti projekt munkából

Referencia anyag a studio munkából, amelyen részt vettek, író, rendező, és színész tanítványok, amely mutatja a képzésünk gyakorlatiasságát. Terméket teremt, miközben dolgozik. 

Az érdekesség ott az, hogy hogyan születik meg a tényleges alkotás az ötlettől a megvalósulásig (például néhány Örkény Egyperces novellái filmesítése).

Abban segítünk, amiben kell! Mind művészek vagyunk, gyakoroljuk a pályát! Tudjuk, hogy léphetünk előre!