SZINKRONSZÍNÉSZ KÉPZÉS

SZINKRONSZÍNÉSZ KÉPZÉS

Nagyon sokan érdeklődnek szinkronszínész képzésünk iránt és jó okkal. Ahogy a színész számára a test a hangszer, a szinkronszínész a megfelelő hangok kicsalogatásának mestere. Ebben nagy segítségére válik, hogy felismerje orgánumát, hogy hogyan és milyen karakterrel harmonizál a hangja. Mivel a szinkronszínészet is színészi munka, a  színészmesterség alapjait is elsajátítja a szinkronszínész és sokszor felfedezi, hogy többre képes, mint gondolná.

Természetesen beszédtechnikai képzést is nyújtunk és a különböző karakterekre való könnyed váltás készségét fejlesszük, akár egymaga eljátszhat hanggal egy komplett forgatókönyvet. Pár hónap alatt felvértezzük a tanulót az önálló munkára.

Szinkronszínész képzés
Szinkronszínész képzési technikánk

Miből áll a technika?

Nem lehet túlhangsúlyozni a beszéd helyes technikájának fontosságát, a halk, mély, önkéntelen légzés elsajátításának szükségességét. Hogyan válik rutinná az odaillő hang, hangmagasság, hangszín, hangerő megválasztása? A mikrofon- távolság követelte rugalmas és gyakorlott hangerő változtatás…

„Kétféle szünet létezik. Egyik, amikor egy szó sem hangzik el, a másik, amikor akár egy nyelvzuhatag hangzik el. Egy nézőpontból a beszéd állandó stratégia a meztelenség eltakarására.” – mondja Harold Pinter.
A szinkronszínész pedig felölti, és a legpazarabb, legváltozatosabb köntösökbe öltözteti a karaktert.